LUCY® Filter Bokal

Uputstvo za upotrebu

Dobro došao u LUCY® svijet!

Hvala što si izabrao LUCY® Filter bokal kao svoj omiljeni sistem za filtriranje vode. Saznaj više o proizvodu i kako da ga koristiš. Da bi postigao najbolje rezultate, molimo te da pažljivo pročitaš i pratiš uputstva iz priručnika, kao i sigurnosna upozorenja.

Naš video za brzi početak možeš pogledati ovde: http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions

Sadržaj

1. O LUCY® Filter bokalu

2. Šta se nalazi unutra?

3. Prije nego što počneš: Savjeti za korištenje LUCY® Filter bokala

4. Kako koristiti

5. Performanse filtriranja LUCY® Filter bokala

6. Često postavljana pitanja

7. Sigurnosna upozorenja, uključujući odlaganje i garanciju

1. O LUCY® Filter bokalu

 • LUCY® Clarity Pad filterski uložak filtrira hlor, kao i određene teške metale, ostatke lijekova, estrogen i druge krupne čestice poput mikroplastike. Zadržava zdrave minerale poput magnezija i kalcija u vodi.
 • Primjetno poboljšava okus i miris vode iz slavine.
 • 1 LUCY® Clarity Pad filterski uložak može zamijeniti otprilike 240 plastičnih flaša (od po 500 ml) i smanjiti tvoju godišnju upotrebu plastike.
 • Ekološki održiviji od uporedivih rješenja za filtriranje zahvaljujući smanjenom korištenju plastike i reciklirajućem pakovanju.
 • LUCY® Filter bokal pruža vrlo brz proces filtriranja.
 • Performanse filtriranja testirane prema evropskim standardima DIN EN 17093:2018 i DIN 10521:2009.
 • Proizvedeno u EU.
 • Svi dijelovi su bez BPA i izrađeni od materijala visokog kvaliteta pogodnog za kontakt sa hranom.
 • LUCY® Clarity Pad je napravljen da traje oko 4 sedmice, odnosno 120 litara vode ako se koristi svakodnevno, i lako se može zamijeniti.
 • Dizajniran da odgovara svim standardnim frižiderima.

*za više detalja pogledaj poglavlje 5

2. Šta je unutra?


1. Poklopac* koji sprječava prosipanje.

2. Unutrašnji cilindar* (850 ml) u koji se može dodati nefiltrirana voda.

3. Stakleni bokal (2 L) napravljen od visokokvalitetnog i izdržljivog borosilikatnog stakla - proizveden u EU.

4. LUCY® Clarity pad filterski uložak napravljen od vlakana aktivnog uglja sa inovativnom tehnologijom jonske razmjene (patentirano i proizvedeno u Japanu).

5. Držač filtera* koji drži na mjestu LUCY® Clarity Pad uložak radi efikasnog procesa filtracije.

3. Prije nego što počneš

Savjeti za korištenje tvog LUCY® Filter bokala

 • Operi ruke sapunom i vodom prije nego što umetneš filter uložak da bi izbjegao njegovu kontaminaciju.
 • Koristi samo sa hladnom vodom sa česme (nemoj koristiti toplu ili gaziranu vodu).
 • Zamijeni Clarity Pad® nakon filtriranja 120 litara vode sa česme (otprilike svake 4 sedmice).
 • Ne koristi waterdrop® proizvode ili druge dodatke za vodu u LUCY® Filter bokalu jer će kontaminirati Clarity Pad uložak i učiniti ga neupotrebljivim. Koristi samo vodu sa česme.
 • Možeš u frižider staviti kompletan LUCY® Filter bokal, uključujući cilindar i Clarity Pad, kako bi voda ostala svježa do 24 sata.
 • Ukoliko si držao svoj LUCY® Filter bokal izvan frižidera i napunjen vodom duže vremena (>24 sata), obavezno isprazni bokal i ponovo napuni svježom vodom sa česme. Ako je voda duže vremena stajala u bokalu izvan frižidera (>1 sedmice), preporučujemo i zamjenu LUCY® Clarity Pad uloška.
 • Iskorišteni LUCY® Clarity Pad uložak odloži u rezidualni otpad.
 • Svoj LUCY Filter bokal možeš napuniti sa do 2 litra vode odjednom.
 • Idealno je oprati sve dijelove blagim deterdžentima za pranje, bez abrazivnih sredstava, ručno na maksimalno 50°C. Ne koristi grubu stranu spužve jer će ogrebati površinu plastičnih dijelova.
 • Nemoj uklanjati LUCY® Clarity Pad iz držača tokom njegovog životnog vijeka. Ako zamjeniš Clarity Pad na kraju njegovog životnog vijeka, temeljno operi držač.
 • Ako želiš da kupiš novi LUCY® Clarity Pad, klikni ovdje.
 • Detaljan opis kako koristiti LUCY® Filter bokal možeš pronaći u poglavlju 4.

4. Kako koristiti LUCY® Filter bokal

Korak 1

Pažljivo izvadi LUCY® Filter bokal iz ambalaže i ukloni držač filtera sa dna unutrašnjeg cilindra.

Korak 2

Temeljno operi sve pojedinačne dijelove blagim deterdžentom i toplom vodom kako bi uklonio moguće ostatke proizvodnog procesa. Nemoj koristiti abrazivnu stranu spužve jer može ogrebati materijal.

Korak 3

Temeljno operi ruke sapunom i vodom. Pažljivo otpakuj priloženi LUCY® Clarity Pad filter uložak.

Korak 4

Stavi LUCY® Clarity Pad uložak u držač filtera. Clarity Pad je krhak, molimo te da rukuješ pažljivo.

Korak 5

Pričvrsti držač filtera na dno unutrašnjeg cilindra tako što ćeš istovremeno pritiskati i okretati držač dok ne škljocne na svoje mjesto.

Korak 6

Umetni unutrašnji cilindar u stakleni bokal. Pazi da izliv unutrašnjeg cilindra bude u ravni sa izlivom staklenog bokala.

Korak 7

Da bi aktivirao LUCY® Clarity Pad filterski uložak, napuni bokal hladnom vodom sa česme kako bi započeli proces filtracije. Ponovi postupak i prospi prva dva bokala filtrirane vode (najmanje 2 litra). LUCY® Filter bokal je sada spreman za upotrebu!

Za video tutorijal, posjetite http://go.waterdrop.com/filter-carafe-instructions 

5. Performanse filtriranja LUCY® Filter bokala

Sljedeće supstance se mogu filtrirati prema evropskim standardima DIN EN 17093:2018 i DIN 10521:2009. Testove je sprovela akreditovana Eurofins laboratorija sa 4 litra dnevno.

SupstancaZahtjevana norma60L90L120LTeški metali
Olovo>90% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Bakar>80% (EN DIN 10521:2009)>97.5%>94.0%>90.1%Za okus i miris
Hlor>80% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
2, 4, 6 TCP>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%
Geosmin>50% (EN DIN 17093:2018)>99.9%>99.9%>99.9%Ostaci lijekova
ß-EstradiolBased on EN DIN 17093:2018>99.9%>90.7%>91.9%


Važi za sljedeće modele: LUCY® Clarity Pad 7 mm (kao što se prodaje u Evropi).

Testirani radni kapacitet je 120L.
 
Testirani radni protok je 4L dnevno.
 
Radna temperatura je 4°-30°C.

Temperatura skladištenja je 0°-50°C.

Temperatura vode sa česme je 4°-20°C.

Koristi samo sa pitkom vodom sa česme. Nemoj koristiti sa vodom koja je mikrobiološki nebezbjedna ili nepoznatog kvaliteta, bez adekvatne dezinfekcije prije ili poslije upotrebe sa LUCY® Filter bokalom.

Ispitivanje je obavljeno u laboratorijskim uslovima. Performanse filtera mogu da variraju u zavisnosti od lokalnih uslova vode. Zagađivači ili druge supstance uklonjene ili smanjene ovim sistemom za prečišćavanje vode nisu nužno prisutne u tvojoj vodi.

6. Često postavljana pitanja

Koje su glavne prednosti korištenja ovog proizvoda?
Ako želiš da poboljšaš kvalitet i okus vode sa česme i ukloniš supstance* - ovo je savršen proizvod za tebe!

Kako da nabavim nove LUCY® Clarity Pad filter uloške?
Možeš ih naručiti ovde u pakovanjima od 3 i 6

Zašto je LUCY® Filter bokal održiv?
LUCY® Filter bokal je dizajniran da radi duže u poređenju sa drugim sistemima za filtriranje i obezbjeđuje vodu sa pouzdanim ukusom čistoće i svježine svaki dan (kada se koristi prema uputstvu). To znači da više ne moraš kupovati flaširanu vodu za jednokratnu upotrebu u supermarketu - čime izbjegavaš i stvaranje plastičnog otpada. A zato što sada piješ više vode, radiš na zdravijem i održivijem načinu života na duže staze.
*Pogledajte poglavlje 5 za više informacija

Šta čisti bolje: LUCY® Pametni čep ili LUCY® Filter bokal?
Dok LUCY® Pametni čep deaktivira do 99,9999% mikroba poput gljivica i bakterija i može se koristiti u pokretu, LUCY® Filter bokal je proizvod namjenjen za kućnu upotrebu i filtrira teške metale, hlor, ostatke lijekova, estrogen i mikroplastične čestice. Imaju različite namjene i oba mogu biti dobra rješenja na tvom putu ka čistoj vodi sa česme.

Zašto voda sporo prolazi kroz filter?
Moguće da je LUCY® Clarity Pad filter uložak začepljen i vrijeme je za njegovu zamjenu. Molimo te da odmah zamjeniš LUCY® Clarity Pad uložak.

Zašto iznenada osjećam čudan okus filtrirane vode?
Bokal je prljav, ili LUCY® Clarity Pad nije pravilno postavljen. Također, možda je vrijeme za zamjenu Clarity Pad uloška. Molimo te da očistiš bokal i pravilno postaviš novi LUCY® Clarity Pad u držač filtera.

Da li LUCY® Clarity Pad filtrira kamenac?
Filter bokal ne filtrira kamenac. Kamenac se formira od kalcija koji se nalazi u vodi za piće. Filter ne utiče na nivoe magnezija i kalcija. Filtriramo loše stvari i čuvamo zdrave minerale u vodi.

Imam male tamne čestice u filtriranoj vodi. Šta je to?
Zbog procesa proizvodnje, prvo punjenje može dovesti do blage abrazije sitnih čestica ugljika, koje su uočljive kao crne čestice u tvojoj vodi. Preporučujemo da ispereš filter za vodu nekoliko puta ili dok crne čestice ne nestanu.

7. Sigurnosna upozorenja i instrukcije za upotrebu LUCY® filter bokala

Kao osoba koja koristi LUCY® filter bokal, odgovoran si za čitanje i poštovanje uputstva za korisnika, kao i sigurnosnih upozorenja i instrukcija za upotrebu LUCY® filter bokala. Potpune i aktuelne verzije uputstva za korisnika i sigurnosnih upozorenja i instrukcija uvijek su dostupne na našem web siteu www.waterdrop.ba. Za dodatne informacije, pogledaj našu sekciju često postavljanih pitanja (FAQ) ili kontaktiraj waterdrop® tim za podršku na bih@waterdrop.com.

Koristi LUCY® filter bokal samo u skladu sa uputstvom za korisnika i sigurnosnim upozorenjima i instrukcijama. Nepravilna upotreba LUCY® filter bokala može prouzrokovati oštećenja i povrede.
 
VAŽNO! Pažljivo pročitaj uputstvo za korisnika i sigurnosna upozorenja i instrukcije prije upotrebe LUCY® filter bokala i provjeri da li si ih pravilno razumio.
 
LUCY® filter bokal smije se koristiti samo sa LUCY® Clarity Pad filter ulošcima. Efikasnost filtracije je testirana samo sa ovom vrstom uložaka za filtraciju. Efikasnost filtracije nije testirana sa drugim vrstama filter uložaka.

Prekini upotrebu LUCY® filter bokala ako je oštećen ili izmijenjen. Ako LUCY® filter bokal ili neki od njegovih dijelova ne funkcionišu ili ne rade kako se očekuje, odmah prestani sa upotrebom LUCY® filter bokala.
 
Čuvaj LUCY® filter bokal na suhom i hladnom mjestu. Nemoj ga izlagati direktnom sunčevom svijetlu.
 
Koristi bokal samo u čistom okruženju kako bi izbjegao kontaminaciju koja može dovesti do razmnožavanja bakterija.
 
Drži svoj LUCY® filter bokal dalje od izvora toplote, kao što su pećnica ili aparati za kafu.
 
Filtrirana voda iz LUCY® filter bokala namijenjena je samo za ljudsku upotrebu/za piće. Konzumiraj je odmah nakon procesa filtracije.
 
Zamijeni LUCY® Clarity Pad na svakih 120 litara, što je otprilike svake 4 sedmice uz pretpostavku svakodnevne upotrebe prosječne porodice.
 
Pobrini se da imaš novi LUCY® Clarity Pad filter uložak pripremljen za zamjenu. Preporučujemo da LUCY® Clarity Pad uloške čuvaš u njihovom originalnom pakovanju na hladnom i suhom mjestu.
 
Tokom životnog vijeka LUCY® Filter bokala može doći do nakupljanja kamenca na proizvodu. Preporučujemo redovno čišćenje i odstranjivanje kamenca sa LUCY® Filter bokala uz pomoć uobičajenih sredstava za odstranjivanje kamenca na bazi limunske kiseline. Koristi blage deterdžente, ali ne koristi abrazivna sredstva za čišćenje. Obavezno ukloni LUCY® Clarity Pad prije čišćenja.

Sve dijelove filter bokala operi ručno koristeći blagi deterdžent na maksimalnoj temperaturi od 50°C. Obavezno ukloni LUCY® Clarity Pad prije čišćenja.
 
LUCY® Filter bokal ne smije biti čišćen i/ili korišten od strane djece bez nadzora odraslih.
 
Izbjegavaj oštećenja LUCY® Filter bokala. Pažljivo rukuj LUCY® Filter bokalom kako bi izbjegao oštećenje njegovih komponenti.
 
Filtriraj samo hladnu vodu sa česme.
 
Redovno provjeravaj LUCY® Clarity Pad uložak. Ukoliko je prljav, odmah ga zamijeni.
 
LUCY® Filter bokal se smije koristiti samo sa vodom koja je kvalifikovana ili pravilno testirana kao sigurna za piće (pitka voda) u skladu sa važećim zakonima. Prilikom korištenja LUCY® Filter bokala, poštuj zakonske regulative ili uputstva relevantnih vlasti za mjere ili tretmane potrebne da se osigura ili poboljša kvalitet vode za piće. Ako vlasti nalažu prokuhavanje vode, voda filtrirana LUCY® Filter bokalom također mora biti prokuhana. Nakon što privremena naredba ili obavještenje o prokuhavanju vode bude ukinuto od strane vlasti, LUCY® Filter bokal mora biti temeljno očišćen i mora se koristiti novi LUCY® Clarity Pad prije upotrebe sa neprokuhanom vodom.
 
Ako ljekar preporučuje prokuhanu vodu za određene grupe ljudi (npr. dojenčad, osobe sa oslabljenim imunitetom), to važi i za vodu filtriranu pomoću LUCY® Filter bokala. Bez obzira na vodu koja se koristi, za prokuhavanje vode preporučuje se upotreba posuđa od nehrđajućeg čelika ili čajnika/kuhala sa skrivenim elementima. Posebno ljudi koji su osjetljivi na nikl bi trebalo da za prokuhavanje vode koriste aparate od nehrđajućeg čelika ili čajnike sa skrivenim elementima.
 
Kada umetneš novi LUCY® Clarity Pad uložak, pusti da barem 2 litra hladne vode sa česme protekne kroz bokal. Prospi prva 2 litra vode, pa nakon toga možeš da piješ filtriranu vodu iz bokala.
 
LUCY® Clarity Pad može osloboditi blagu abraziju malih čestica ugljika u tvoju filtriranu vodu, uočljive kao crne komadiće. U slučaju da primjetiš čestice ugljika, preporučujemo da ispereš filter za vodu nekoliko puta ili dok crni djelovi ne nestanu.

Odlaganje

Obezbijedit pravilno odlaganje LUCY® Filter bokala u skladu sa lokalnim propisima. Različite komponente LUCY® Filter bokala mogu zahtjevati različite metode odlaganja.

Ambalaža Filter bokala: Može se odlagati u papirni otpad i potpuno je reciklabilna.

Ambalaža Clarity Pad uloška: Može se odlagati u papirni otpad i potpuno je reciklabilna.

LUCY Clarity Pad: Može se odlagati u rezidualni otpad.

Stakleni bokal: Može se odlagati u rezidualni otpad.

Plastični dijelovi: Mogu se odlagati u rezidualni otpad.

Odgovornost i garancija

Imaj na umu da, ukoliko ne poštuješ data uputstva za upotrebu, waterdrop® ne može prihvatiti nikakvu odgovornost sa naše strane.